Na het avontuur van de visvrouwen in Friesland gaan Nathalie en Paula in de laatste aflevering van dit seizoen helemaal naar het zuiden. De visvriendinnen gaan namelijk naar Limburg om te vliegvissen op de Swalm.

Paula en Nathalie ontdekken Limburg met de vliegenhengel en komen aan bij een mooi riviertje genaamd de Swalm. Beide dames zijn geen vliegvisexperts, maar worden geholpen door Donna van der Kuip, lid van het Nederlandse WK vliegvisteam. Typische riviervissen zoals serpeling, kopvoorn en barbeel behoren tot de mogelijkheden volgens Donna. Maar lukt het de dames ook om een of meerdere van deze prachtige soorten te vangen?

 

Blote voeten, vlaai en Mariabeelden
Door het zien van Mariabeelden en kapelletjes komt het onderwerp godsdienst ter sprake en leert Paula dat Nathalie behoorlijk spiritueel is. Nathalie steekt zelfs een speciaal meegebrachte kaars aan voor een goede vangst. Het is een heerlijke zomerse dag. De laarzen worden uitgetrokken en de blote voeten zoeken verkoeling in het frisse rivierwater. Meerdere vissen vergrijpen zich aan de kunstvliegen van de dames en als ‘kers op de vlaai’ smullen ze tijdens de pauze van échte Limburgse vlaai.

 

Kijken dus! Aanstaande zondag 17 juli om 16:30 uur op RTL 4

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op rietvoorn in Giethoorn

In de zesde en laatste aflevering van dit seizoen gaan Nathalie van den Berg en Paula Petiet achter de rietvoorn aan. Ze doorzoeken het hele gebied van Giethoorn en Nathalie wordt daarbij flink aan het werk gezet om handmatig de bruggen op te hijsen zodat de elektrische sloep er door kan.

 

play
Streetfishing in Haarlem

In de vijfde aflevering van dit seizoen gaan Nathalie van den Berg en Paula Petiet streetfishen in Haarlem. Met klein kunstaas vangen ze regelmatig baars, maar de snoekbaars laat zich nog niet zien. De druk zit er goed op want Renee – die van huis uit wedstrijdvisser is – heeft van dit streeftfishingavontuur een wedstrijdje tussen de twee Visvrouwen bedacht.

 

play
Stromvissen in Hoek van Holland

In de vijfde aflevering van dit seizoen rijden Nathalie van den Berg en Paula Petiet in hun kamper naar Hoek van Holland. Hier vissen ze op het strand en vanaf een strekdam. De storm geeft een ultieme strandbeleving, maar maakt het vissen tot een echte uitdaging.

 

play
Rotterdamse witvis

In de derde aflevering van dit seizoen vissen Nathalie van den Berg en Paula Petiet op iconische stekken in Rotterdam. Licht bepakt lopen ze door de stad en werpen hun dobbers naar de meest kansrijke plekken in de hoop op een dikke brasem.

 

play
Spakenburgse roofvis

Paula en Nathalie gaan terug in de tijd en proberen tussen de botters in de oude haven van Spakenburg roofvis te vangen. Terwijl ze in deze pittoreske setting vissen worden ze uitgenodigd om mee te gaan op het ruime sop.

play
Brabantse boskarpers

Paula en Nathalie duiken diep de Brabantse bossen in op zoek naar echte 'boskarpers'. Ze krijgen hulp van Cindy die het water in Heusden heel goed kent. Maar lukt het de dames ook om een of meerdere 'boskarpers' te vangen? 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062