De brasem staat komend weekend centraal in De Visvrouwen. In de vijfde aflevering van het seizoen vissen de vriendinnen in Friesland met de feederhengel op brasem.

De dames beginnen de dag in Sloten, waar ze ontwaken in knusse tentjes en de Friese witvis-specialist Hendrikje Sikma ontmoeten. Hier lopen ze tussen de Skûtsjes op zoek naar een geschikte brasemstek. Na een aantal flinke brasems zoekt Paula een bakker op om Fryske Dumkes te halen voor de lunch.

 

Groot Fries meer
Friesland staat bekend om zijn grote meren en gelukkig weet Hendrikje precies waar hier de grote brasems zwemmen. Een behulpzame boer geeft de dames een lift naar een prachtige stek gelegen aan het immense Heegermeer. Vanaf een vissteiger feederen de dames er fanatiek op los. Alle voorbereidingen met ‘vieze’ wormen en lekker ruikende lokvoer-ingrediënten betalen zich dubbel en dwars uit. De brasems worden al snel gelokt door al het lekkers in de voerkorf, de vangsten liegen er niet om.

Zeker even kijken dus aanstaande zondag 10 juli om 16:30 uur op RTL 4.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vliegvissen in Limburg

Na het avontuur van de visvrouwen in Friesland gaan Nathalie en Paula in de laatste aflevering van dit seizoen helemaal naar het zuiden. De visvriendinnen gaan namelijk naar Limburg om te vliegvissen op de Swalm.

play
Trollen in Ommen

Voor de vierde aflevering van het seizoen reizen De Visvrouwen af naar de Overijsselse Vecht, waar visgids Sonja van der Kooi de dames staat op te wachten met haar compleet uitgeruste boot.

play
Zon zee platvis

De Visvrouwen gaan deze week naar het strand! Hier zullen de vrouwen een paar aangename verassingen te wachten staan. Ze starten de dag met een rit op de tandem naar het strand. Eenmaal aan zee aangekomen wordt Nathalie verrast door Paula. Ze gaan vissen met Jet van den Berg. De moeder van Nathalie!

 

play
‘Dobberen’ op karper én witvis in De Visvrouwen

Na hun eerste avontuur in de hoofdstad zetten Nathalie van den Berg en Paula Petiet komend het vierde seizoen van De Visvrouwen voort. In de tweede aflevering – te zien om 16:30 uur op RTL 4 – neemt Paula haar visvriendin mee naar de Noord-Hollandse polder.

play
De visvrouwen zijn terug!

Sportvissen opvallend ‘hot’ onder vrouwen
Nieuwe seizoen De Visvrouwen drijft steeds meer dames naar het water. Vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn zondag 12 juni terug op de buis met het vierde seizoen van De Visvrouwen. Tekenend voor het populaire programma is dat het damesvissen in Nederland sterker dan ooit in de lift zit. 

play
Bellyboaten op roofvis in slotaflevering De Visvrouwen

Niet vies van wat spanning en avontuur stappen De Visvrouwen in de laatste aflevering van het seizoen in de bellyboat. De ervaren Regina Procee neemt het tweetal op sleeptouw en laat ze kennismaken met deze bijzondere visserij.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062