Sportvissen opvallend ‘hot’ onder vrouwen
Nieuwe seizoen De Visvrouwen drijft steeds meer dames naar het water. Vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn zondag 12 juni terug op de buis met het vierde seizoen van De Visvrouwen. Tekenend voor het populaire programma is dat het damesvissen in Nederland sterker dan ooit in de lift zit. 

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Visvrouwen – te zien op zondag 12 juni om 16:30 uur op RTL 4 – gaan de dames mét hengel op avontuur in de hoofdstad, waar ze zich laten gidsen door Charlie Abbing. Dat deze jonge dame het spelletje snapt en het water in Amsterdam als haar broekzak kent, blijkt onder meer uit de knappe baarzen die deze aflevering de revue passeren.

Stimulans
Paula, Nathalie en Charlie zijn al lang geen uitzondering meer als het om vissende vrouwen in Nederland gaat, maar Sportvisserij Nederland ziet graag nóg meer dames aan het water. Met het tv-programma De Visvrouwen wil de vereniging laten zien dat sportvissen juist ook voor vrouwen een gezellige en gezonde buitenhobby kan zijn.

Steeds meer vissende vrouwen
Dat steeds meer meisjes en vrouwen weleens vissen, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen vanaf 15 jaar bijna een half miljoen (470.000). Dat is ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). Het aantal vrouwelijke leden bij hengelsportverenigingen en dames met een Kleine VISpas steeg zo’n 30% t.o.v. van 2019. In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen nog veel hoger.

Vragen en interviews
Wilt u een toelichting bij de cijfers in dit bericht of bent u geïnteresseerd in een interview met vissende vrouwen Nathalie van den Berg en/of Paula Petiet? Stuur dan een mail naar Onno Terlouw, hoofd Communicatie & Educatie bij Sportvisserij Nederland (terlouw@sportvisserijnederland.nl).

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vliegvissen in Limburg

Na het avontuur van de visvrouwen in Friesland gaan Nathalie en Paula in de laatste aflevering van dit seizoen helemaal naar het zuiden. De visvriendinnen gaan namelijk naar Limburg om te vliegvissen op de Swalm.

play
Fiskjen yn Fryslân

De brasem staat komend weekend centraal in De Visvrouwen. In de vijfde aflevering van het seizoen vissen de vriendinnen in Friesland met de feederhengel op brasem.

play
Trollen in Ommen

Voor de vierde aflevering van het seizoen reizen De Visvrouwen af naar de Overijsselse Vecht, waar visgids Sonja van der Kooi de dames staat op te wachten met haar compleet uitgeruste boot.

play
Zon zee platvis

De Visvrouwen gaan deze week naar het strand! Hier zullen de vrouwen een paar aangename verassingen te wachten staan. Ze starten de dag met een rit op de tandem naar het strand. Eenmaal aan zee aangekomen wordt Nathalie verrast door Paula. Ze gaan vissen met Jet van den Berg. De moeder van Nathalie!

 

play
‘Dobberen’ op karper én witvis in De Visvrouwen

Na hun eerste avontuur in de hoofdstad zetten Nathalie van den Berg en Paula Petiet komend het vierde seizoen van De Visvrouwen voort. In de tweede aflevering – te zien om 16:30 uur op RTL 4 – neemt Paula haar visvriendin mee naar de Noord-Hollandse polder.

play
Bellyboaten op roofvis in slotaflevering De Visvrouwen

Niet vies van wat spanning en avontuur stappen De Visvrouwen in de laatste aflevering van het seizoen in de bellyboat. De ervaren Regina Procee neemt het tweetal op sleeptouw en laat ze kennismaken met deze bijzondere visserij.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062