Niet vies van wat spanning en avontuur stappen De Visvrouwen in de laatste aflevering van het seizoen in de bellyboat. De ervaren Regina Procee neemt het tweetal op sleeptouw en laat ze kennismaken met deze bijzondere visserij.

Aangekomen bij het Reitdiep – gelegen pal op de grens van Groningen en Friesland – staat Regina de dames al op te wachten met haar spullen. Na een korte uitleg gaat het drietal te water en krijgen Paula en Nathalie het ‘flipperen’ onder de knieën. Al vrij snel vangt Regina een snoekbaars, waarna het drietal een kudde Schotse Hooglanders ontmoet. Net als de dames zoeken de dieren in het water verkoeling. Regina vertelt hoe bellyboaten haar ontspanning biedt naast haar werk op de IC.

Kunstaas én wormen

Aangekomen in het nabijgelegen, oude vissersstadje Zoutkamp vissen de dames pal tegen en onder de talrijke steigers, bruggen en kades. Meerdere gestekelde rovers komen daarbij boven water. Paul kan het weer niet laten om naast kunstaas ook even met wormen te vissen, en zowaar slaat ze haar hengel bij een verlaten sluisje krom op een grote vis. Wat zal dit zijn?

Je ziet het aanstaande zondag 4 juli om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Daarnaast kunnen vrouwen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer Nederlandse vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar voor het eerst niet vier, maar zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De afleveringen starten op zondag 30 mei om 16:30 uur en worden vervolgens steeds de eerstvolgende zaterdag om 10.30 uur herhaald op RTL 4.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
MC Paula gaat los!

Paula en Nathalie zijn onderweg naar de Alkmaarse binnenstad. Paula kan niet wachten vandaag om te beginnen!

play
Streetfishing op Alkmaarse roofvis in De Visvrouwen

In de één na laatste aflevering van het seizoen reizen De Visvrouwen per cabrio af naar Alkmaar, de kaasstad van Nederland. Vissend met kunstaas gaan de hoofdrolspeelsters achter de roofvis aan.

play
Visles van de wereldkampioen in De Visvrouwen

Om van een échte prof te horen wat vissen op het allerhoogste niveau inhoudt, maken De Visvrouwen in de vierde aflevering kennis met drievoudig wereldkampioen vissen en Anja Groot. Zij leert de dames een dag lang de fijnste kneepjes van het vak.

play
pennend en ‘piepend’ op karper in De Visvrouwen

In de derde aflevering van het seizoen gaan De Visvrouwen achter de karper aan met de pen én met elektronische beetverklikkers – kortweg ‘piepers’ in karperjargon. Van een leien dakje gaat het in eerste instantie niet, maar uiteindelijk gaan de hengels meerdere keren krom.

play
Statisch én actief strandvissen in 2e aflevering De Visvrouwen

Na hun eerste visdag aan het zoete water trekken vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet aanstaande zondag – om 16:30 uur op RTL 4 – naar de Noord-Hollandse kust. Ter hoogte van Castricum vissen de hoofdrolspeelsters eerst statisch met zware werpgewichten en later ook actief vanaf het strand.

play
Derde seizoen De Visvrouwen aanstaande zondag van start

Vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn aanstaande zondag terug op de buis met het derde seizoen van De Visvrouwen. In de eerste aflevering – die om 16:30 uur te zien is op RTL 4 – vissen de hoofdrolspeelsters op witvis aan de Kromme Rijn én aan de Lek.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062