In de vierde en laatste aflevering van dit jaar kiezen De Visvrouwen komend weekend het ruime sop voor een dagje zeevissen op haai. Bij Neeltje Jans, pal aan de Oosterschelde, stappen de dames aan boord bij Heidi Leeuwis Vogelesang.

Omdat bootvissen op haai een vak apart is – en voor De Visvrouwen totaal nieuw – schetst Heidi bij aankomst op de eerste stek eerst hoe je haaien vangt en met wat voor type hengels en aas. Tijdens het vissen horen de dames Heidi uit over haar visserij op zee. Waarom trekt het zoute water haar aan en hoe is het om hele dagen weg van het vasteland te zijn? Met de verrassende vangst van een rog is een deel van het antwoord gegeven.

Varen op zee is ook een beleving op zich, ontdekt Paula als zij later ook even het roer in handen krijgt. Ondertussen neemt de regen toe en vissen de dames verder in kletsnatte pakken. Met succes, want Paula en Nathalie vangen beide vangen een haai. Dat vis goed kan smaken, blijkt eens te meer als Nathalie een bord vol sushi tevoorschijn tovert en de dag een culinair tintje geeft. Zou het de dames hierna lukken om nog één laatste haai te vangen?

Je ziet het aanstaande zondag 19 juli om 16:30 uur op RTL 4.

Herhalingen

De Visvrouwen waren dit jaar weer vier weken lang iedere zondag te zien. De herhaling van deze aflevering is aanstaande zaterdag om 10:30 uur op RTL 4.

Veel vissende vrouwen

De Visvrouwen wordt mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland. Doel van het programma is laten zien dat sportvissen voor iedereen – dus óók voor vrouwen – een leuke en toegankelijke hobby is. Cijfers tonen aan dat steeds meer vrouwen in sportvissen nu al hun hobby vinden: in Nederland vissen jaarlijks ruim 200.000 vrouwen en in Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen nog veel hoger.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Karpervissen met échte profs in De Visvrouwen

Na hun roof- en witvisavontuur aan de rivier zetten De Visvrouwen komend weekend koers naar Drenthe, waar het vizier op karper gaat. Aan een grote plas vissen de dames met twee heuse profs die zich volledig op karper hebben toegelegd.

play
De grabbeldoos van Mikky

In Deventer gaan De Visvrouwen gooien en smijten met kunstaas. Mikky laat aan Paula en Nathalie zien wat er in haar kunstaasdoos zit.

play
Riviervissen op wit- én roofvis in De Visvrouwen

Na een leerzame vliegvisdag in de polder trekken visvriendinnen Paula Petiet en Nathalie van den Berg in aflevering 2 van De Visvrouwen – aanstaande zondag 5 juli om 16:30 uur op RTL 4 – naar de IJssel, waar het vizier op roofvis én witvis gaat.

play
Lijn in de knoop

Vliegvissen is dan toch iets lastiger dan het er uit ziet....

play
De Visvrouwen zijn terug!

Vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn terug op tv met het tweede seizoen van ‘De Visvrouwen’. In de eerste aflevering – aanstaande zondag 28 juni om 16:30 uur op RTL 4 – duiken de hoofdrolspeelsters samen de polder in voor een eerste kennismaking met het vliegvissen.

play
De Visvrouwen gaan suppen!

En dat blijkt niet zo heel gemakkelijk te zijn..

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062