Na hun roof- en witvisavontuur aan de rivier zetten De Visvrouwen komend weekend koers naar Drenthe, waar het vizier op karper gaat. Aan een grote plas vissen de dames met twee heuse profs die zich volledig op karper hebben toegelegd.

Direct na aankomst aan het water ontmoeten Nathalie en Paula de specialisten en maken ze met wat hulp hun eigen kampement in orde. Zodra alles staat en de lijnen in het water liggen, volgt een uitgebreid gesprek over wedstrijdvissen op karper en over het Nederlandse damesteam dat jaarlijks meedoet aan het WK. Daniëlle – ‘tech’ visser bij uitstek – leert de dames onder meer hoe je een voerboot gebruikt en hoe je daarmee ook de diepte en watertemperatuur kunt bepalen.

Na de middag nemen Paula en Nathalie afscheid van de dames en schakelen ze over op het struinend vissen met de dobber. Na een ochtend statisch vissen doet deze actievere visserij het tweetal goed. Bij dit alles blijft de grote vraag of de karper ook meewerkt. En wie van de twee – Paula of Nathalie – weet de eerste vis te vangen?

Je ziet het aanstaande zondag 12 juli om 16:30 uur op RTL 4.

Veel vissende vrouwen

De Visvrouwen wordt mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland. Doel van het programma is laten zien dat sportvissen voor iedereen – dus óók voor vrouwen – een leuke en toegankelijke hobby is. Cijfers tonen aan dat steeds meer vrouwen in sportvissen nu al hun hobby vinden: in Nederland vissen jaarlijks ruim 200.000 vrouwen en in Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen nog veel hoger.

Uitzendingen

Vanaf zondag 28 juni zijn De Visvrouwen vier weken lang iedere zondag te zien. De afleveringen starten om 16:30 uur en worden de eerstvolgende zaterdag om 10:30 uur herhaald op RTL 4. Ook op www.devisvrouwen.nl zijn alle afleveringen terug te kijken, waaronder die van 2019.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
De Visvrouwen naar de haaien!

In de vierde en laatste aflevering van dit jaar kiezen De Visvrouwen komend weekend het ruime sop voor een dagje zeevissen op haai. Bij Neeltje Jans, pal aan de Oosterschelde, stappen de dames aan boord bij Heidi Leeuwis Vogelesang.

play
De grabbeldoos van Mikky

In Deventer gaan De Visvrouwen gooien en smijten met kunstaas. Mikky laat aan Paula en Nathalie zien wat er in haar kunstaasdoos zit.

play
Riviervissen op wit- én roofvis in De Visvrouwen

Na een leerzame vliegvisdag in de polder trekken visvriendinnen Paula Petiet en Nathalie van den Berg in aflevering 2 van De Visvrouwen – aanstaande zondag 5 juli om 16:30 uur op RTL 4 – naar de IJssel, waar het vizier op roofvis én witvis gaat.

play
Lijn in de knoop

Vliegvissen is dan toch iets lastiger dan het er uit ziet....

play
De Visvrouwen zijn terug!

Vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn terug op tv met het tweede seizoen van ‘De Visvrouwen’. In de eerste aflevering – aanstaande zondag 28 juni om 16:30 uur op RTL 4 – duiken de hoofdrolspeelsters samen de polder in voor een eerste kennismaking met het vliegvissen.

play
De Visvrouwen gaan suppen!

En dat blijkt niet zo heel gemakkelijk te zijn..

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062