Vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn terug op tv met het tweede seizoen van ‘De Visvrouwen’. In de eerste aflevering – aanstaande zondag 28 juni om 16:30 uur op RTL 4 – duiken de hoofdrolspeelsters samen de polder in voor een eerste kennismaking met het vliegvissen.

Daar waar de Visvrouwen in 2019 nog sterk in het teken stond van de onderlinge kennismaking tussen Paula en Nathalie, ligt de nadruk in het programma dit jaar meer op het vissen. De twee vriendinnen vissen onder meer op haai en hightech op karper. In de eerste aflevering, aanstaande zondag, zetten ze hun eerste stappen in het vliegvissen.

Foto's: Sander Boer

In de Noord-Hollandse polder – vlak onder Purmerend – krijgen Paula en Nathalie ‘s ochtends praktijkles van een groepje fanatiek vliegvissende vrouwen. Zij leren de dames onder meer vliegen binden en werpen. In de middag gaan de vriendinnen met z’n tweetjes eropuit om de geleerde lessen in de praktijk te brengen. 

Positieve reacties

Naar aanleiding van het eerste seizoen kregen Paula en Nathalie volop positieve reacties, ook van mensen die eigenlijk niets met vissen hebben. De aantrekkingskracht van het programma schuilt volgens Nathalie met name in de authenticiteit ervan. “Paula en ik blijven dicht bij wie we zijn en gaan iedere aflevering met een carte blanche op pad. Die spontaniteit levert de leukste televisie op, zeker met een apart stel zoals wij.”

Veel vissende vrouwen

De Visvrouwen wordt mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland. Doel van het programma is laten zien dat sportvissen voor iedereen – dus óók voor vrouwen – een leuke en toegankelijke hobby is. Cijfers tonen aan dat steeds meer vrouwen in sportvissen nu al hun hobby vinden: in Nederland vissen jaarlijks ruim 200.000 vrouwen en in Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen nog veel hoger.

Uitzendingen

Vanaf zondag 28 juni zijn De Visvrouwen vier weken lang iedere zondag te zien. De afleveringen starten om 16:30 uur en worden de eerstvolgende zaterdag om 10.30 uur herhaald op RTL 4.

GERELATEERDE BERICHTEN
play
De Visvrouwen naar de haaien!

In de vierde en laatste aflevering van dit jaar kiezen De Visvrouwen komend weekend het ruime sop voor een dagje zeevissen op haai. Bij Neeltje Jans, pal aan de Oosterschelde, stappen de dames aan boord bij Heidi Leeuwis Vogelesang.

play
Karpervissen met échte profs in De Visvrouwen

Na hun roof- en witvisavontuur aan de rivier zetten De Visvrouwen komend weekend koers naar Drenthe, waar het vizier op karper gaat. Aan een grote plas vissen de dames met twee heuse profs die zich volledig op karper hebben toegelegd.

play
De grabbeldoos van Mikky

In Deventer gaan De Visvrouwen gooien en smijten met kunstaas. Mikky laat aan Paula en Nathalie zien wat er in haar kunstaasdoos zit.

play
Riviervissen op wit- én roofvis in De Visvrouwen

Na een leerzame vliegvisdag in de polder trekken visvriendinnen Paula Petiet en Nathalie van den Berg in aflevering 2 van De Visvrouwen – aanstaande zondag 5 juli om 16:30 uur op RTL 4 – naar de IJssel, waar het vizier op roofvis én witvis gaat.

play
Lijn in de knoop

Vliegvissen is dan toch iets lastiger dan het er uit ziet....

play
De Visvrouwen gaan suppen!

En dat blijkt niet zo heel gemakkelijk te zijn..

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062